TROJKOM KEVINA PANTERA PARTIZAN POBEDIO REAL MADRID

(25.4.2023) – Kevin Panter je heroj Paritzana! Kapiten crno-belih je režirao čudesnu pobedu nad madridskim Realom – 89:87.

Trojkom u poslednjoj sekundi je “upucao“ Kralja za vođstvo od 1:0 u plej-of seriji. Preuzeo je odgovornost kada je bilo najpotrebnije, izgledao kao da je ubeđen da pogađa trojku i pogodio za esktazu Grobara, čije je slavlje u španskom gradu moglo da počne.

Od prvog do poslednjeg minuta smo gledali spektakl sa elementima velike drama, a epilog nije mogao da bude bolji. Najslađe moguće je srušen kraljevski klub u svom dvorištu, a izabranici Željka Obradovića napravila džinovski korak koji može da odluči seriju.

Prava bi šteta bila da Partizan ovo nije pobedio, jer je uprkos egalu evidentno bio za nijansu bolju, što se na kraju i ostvarilo.

Treba napumenuti da je Panter potpisao kapitensku disertaciju ove večeri, koja će se dugo pamtiti. Sve mu je polazilo za rukom, pogađao je čudesne trojke i na kraju sve začinio pobedonosnom.

Bio je najbolji akter utakmice sa 26 poena, a imao je odličnu “konjicu” iza sebe – sjajan Smailagić je obeležio početak, Aleksa je gurao u važnim momentima, a Madar ubacio dve i više nego srećne trojke. Ali sreća se zaslužuje, a Partizan je večeras zaslužio.

Zek Ledej je stao na 13 poena, a Lesor, Egzum i Smailagić su ubacili po 11 poena. Na drugoj strani, Real se suočio sa problemom, jer je Tavares doživeo povredu i nije mogao da pomogne u poslednje dve četvrtine.

Kod Reala se istakao Gabrijel Dek sa 24 poena.

IZVOR: MERIDIAN SPORT