URUGVAJAC POJAČAO REDOVE ČUKARIČKOG

(9.2.2024) – Fudbaleri Čukaričkog se pripremaju za nastavak takmičenja u Superligi Srbije, a uprava kluba istovremeno nastavlja sa jačanjem igračkog kadra za prolećni deo sezone. Na Banovo brdo stigao je i štoper Koruho Brikola Guzman.

Radi se o Urugvajcu, rođenom 2. avgusta 1996. godine. Ponikao je u najpoznatijem tamošnjem timu Nasionalu, za koji je odigrao 108 utakmica, postigao je četiri gola. Dva puta je sa tim klubom bio šampion Urugvaja, i osvajač Superkupa ove zemlje.

Početkom 2022. godine Guzman je potpisao za ekipu Šarlota, za koju je odigrao 32 utakmice, postigao je i jedan gol, čak je bio i kapiten tima u nekoliko navrata.

“Veoma sam srećan što sam ovde. Stigao sam pre tri dana, imao sam malo vremena da vidim Beograd, zaista mi se sviđa. Dosta vremena sam provodio upravo u mom novom klubu, prvi utisak je da su svi ljubazni i da su svi želeli da pomognu, već od starta sam odlično prihvaćen. Jedva čekam da počnem sa treninzima, nadam se da ću što pre biti na terenu i da ću moći da pomognem ekipi”, izjavio je Guzman.

FOTO: FK ČUKARIČKI