UTICAJ VIRUSA COVID – 19 NA DEČIJI I OMLADINSKI SPORT – Igor Ilić – OFK Zmajevi – DRUGI DEO

Ovo je drugi deo razgovora sa gospodinom Igorom Ilićem, trenerom u školi sporta za decu i OFK-u Zmajevi.

Kažu da svako zlo nosi i nešto dobro. Epidemija korona virusa definitivno nije dobra ni u čemu. Vidimo sva ta ograničenja, nemogućnost treniranja. Da li se Vama dešavalo da deca prestanu sa treninzima i da se posle toga ne vrate?

Kod nas su retki takvi slučajevi. Kod nas se većina dece vratila i nova su došla, u velikom broju.

Pitam to zbog toga što, mnogi roditelji s obzirom na ove okolnosti, su uplašeni prestali da dovode decu na treninge. Kakvo je Vaše mišljenje o novonastaloj situaciji da roditelji sada, tokom takmičenja, ne bodre svoju decu sa tribina i koliko to utiče na napredak dece?

Ovo je pravo pitanje. Deca su usredsređena na svoje trenere i slušaju svoje trenere i koncentracija im je veća. Ne slušaju roditelje na tribinama i rzultati toga su vidljivi, ne rezultatski, nego u sticanju samopouzdanja. Tada oni mogu da pokažu sve što znaju i sve što ih mi učimo. Neke kolege kažu da su deca izašla iz neke vrste stidljivosti i bila dodatno ohabrena prisustvom samo svojih trenera pa su, zbog toga, brže i bolje napredovala.

Projekat “Uticaj virusa Covid – 19 na dečiji i omladinski sport” sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Rebublike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.