UTICAJ VIRUSA COVID – 19 NA DEČIJI I OMLADINSKI SPORT – Igor Ilić – OFK Zmajevi – PRVI DEO

Razgovaramo sa gospodinom Igorom Ilićem, trenerom OFK ZMAJEVI ali i, kako on voli da kaže, članom škole sporta jer se sa decom radi, ne samo na fudbalskim veštinama, nego i na podizanju opšteg fizičkog stanja, motorike i posebno na sticanju samopouzdanja, koje predstavlja preduslov formiranja deteta u zdravog čoveka.

Živimo u dosta teškim vremenima što se tiče zdravlja, na primer ova pandemija virusa Covid – 19 je donela mnogo toga lošeg. Kako su se OFK ZMAJEVI snašli u takvoj situaciji, prvo sa potpunom obustavom kretanja, a kretanje je, kao što znamo život, zatim u raznim oblicima vanrednih stanja i situacija i kako ste uspeli da uklopite sve vaše programe rada i funkcionisanja?

Pomenuta pandemija korona virusa je donela dosta problema, roditelji su se uplašili za zdravlje svoje dece i nisu hteli da ih šalju na treninge. Bilo je i hrabrih roditelja koji su slali decu na treninge. Mi, pred svaki trening, merimo deci temperaturu, treneri rade sa maskama. Deca su se polako opustila i počela da dolaze na treninge. Tako funkcionišemo i danas, izađemo napolje i treniramo kada je lepo vreme, zato što mislim da vazduh više prija deci i svima nama koji radimo sa njima, nego zatvoren prostor. Radimo i po grupama, nastojimo da ih ima manje i tako raspoređujemo decu.

Projekat “Uticaj virusa Covid – 19 na dečiji i omladinski sport” sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Rebublike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.