UZBUDLJIVO NA BEOGRADSKOM SAJMU

(10.12.2023) – Srpski strelci su poslednjeg dana 48. internacionalnog prvenstva Beograda u Hali 5 Beogradskog sajma na nisku uspeha dodali još pet odličja.

Danas je održana „Velika nagrada Beograda“ u pojedinačnoj konkurenciji. Zlatnim medaljama su se okitile Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Teodora Vukojević (vazdušna puška), srebrnim Aleksandra Havran (puška) i Duško Petrov (pištolj), a bronzom Lazar Kovačević (puška).

Naši takmičari su tokom trodnevnog Internacionalnog prvenstva osvojili ukupno 23 odličja.

Tokom Trofeja Beograda, održanog u petak u subotu, u okviru koga su na programu bila i takmičenja miks parova i u pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji, iskusni asovi i nade srpskog streljaštva su došli do šest zlatnih i isto toliko srebrnih i bronzanih odličja.

Zorana Arunović je jedina učesnica 48.internacionalnog prvenstva koja se okitila sa dve zlatne medalje. Arunovićeva je u subotu, posle velike borbe sa Jermenkom Elmirom Karapetjan, trijumfovala na Trofeju Beograda. Uz Arunovićevu, u finalu su gađale i Brankica Zarić (četvrto) i Eleonora Radulović (šesto mesto).

U finalu takmičenja puškom za dame, Srbija je, kao i u subotu, u Trofeju Beograda imala pet predstavnica. Ovaj put, do medalja su došle dve juniorke. Teodora Vukojević („Čika Mata“), koja je pre dve godine debitovala za seniorsku reprezentaciju osvajanjem evropske titule, se okitila zlatom, a Aleksandra Havran (Novi Sad 1790), kao i juče u Trofeju Beograda, srebrom.

Lazar Kovačević, osvajač zlata vazdušnom puškom na Trofeju Beograda, je danas bio treći.

Čast srpskog streljaštva u finalu nadmetanja pištoljem za muškarce branio je trio iskusnih reprezentativaca – Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov.  Nekoliko strelaca je tokom interesantne borbe bilo na vrhu plasmana, uključujući Mikeca i Petrova. Na kraju, Kikinđanin Petrov je stigao do srebra, iza bugarskog reprezentativca Kirila
Kirova, bronzanog sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. Mikec je bio četvrti, a Grgić peti.

Po tradiciji, najuspešniji strelci na Velikoj nagradi Beograda su, umesto medaljama, nagrađeni, trofejima „Beogradski pobednik“ i novčanim premijama.

FOTO – STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE