VATERPOLISTI POSLE PETERACA SAVLADALI MAĐARE

(20.12.2023) –

Srbija – Mađarska 16:14 (4:3, 1:3, 2:2, 5:4,-4:2)

Bazen Komjadi. Igrač više: Srbija 12 (4), Mađarska 13 (4).

Peterci: Mađarska 2 (2).

Srbija: Filipović, Mandić 3, S.Rašović 3, P. Jakšić , Radulović 1, Dimitrijević, Drašović 2, Milojević. Vico 1, Ubović, Lukić 1, V.Rašović 1, Mišović.

Mađarska: Sakonji, Tatrai 1, Molnar 1, Pol, Vin.Vigvari 1, Nađi 3, Fekete, Burian 1, Mesaroš 1, Ven.Vigvari 3, Sehalmi, Harai 1, Gujraš.

Kod peteraca za Srbiju su pogodili: Radulović, Drašović, S.Rašović i Mandić, kod Madjara su precizni bili Vince Vigvari i Nađi, Filipović je u prvoj seriji odbranio udarac Vendel Vigvarija dok je Burian pogodio prečku.

U svojoj najboljij utakmici na E-ON kupu, Srbija je posle izvođenja peteraca pobedila svetskog prvaka Mađarsku sa 16:14 (4:3, 1:3, 2:2, 5:4). U četvrtak Srbija igra u 17.30 časova protiv Španije

Jeste selektor Mađarska Žolt Varga odmarao jake adute ali kada se zna ko je sve od Srba ostao kod kuće bio je to duel potpuno ravnopravnih rivala.U borbenoj utakmici, odličnoj za gledanje, sa jakim tempom, Srbija se isprsila, odličnom igrom povela 4:1 ali se Madjari nisu predavali. Vratili su se u igru a pred veliki odmor prelepim golom Buriana poveli 6:5.

I tada je počela igra u kojoj je Stevanovićev sastav stalno jurio razliku. Domaćin je imao konstantno gol do dva prednosti (9:7, 10:8, 11:9, 12:10), ali ni jednog trenutka nije bilo panike u gostujućem taboru. Raspoloženi Mandić, koji se pridružio raspucanom Strahinji Rašoviću, je smanjio na 11:12, na 54 sekunde pre kraja. Krenuli su Mađari u napad, Lukić je osvojio loptu i Srbija je dobila 28 sekundi za izjednačenje. Odlična akcija je rezultirala golom Viktora Rašovića sa za njega neuobičajene leve strane. Ostale su još dve sekunde, te vrlo dobri Filipović nije mogao da bude ugrožen.

Srbija je nagrađena za veliku borbenost do kraja. Da je malo bolje bilo sa igračem više (12-4), Madjari bi ranije pali. Ali i domaćin je škripao (13-4, jednom bez uspeha i sa dva igrača više), Srbija je tu delovala vrlo dobro. Pobeda protiv Mađara uvek prija, svetski prvak je svetski prvak i sigurno mu nije drago da pred svojom publikom bude poražen.

U grupi je trenutno vodeća Španija, sa sedam bodova, Međarska ima šest, Srbija pet, Nemačka je tri boda, dok je Rumunija još uvek bez osvojenih poena.

Foto: total-waterpolo.com