VATERPOLISTI SRBIJE SEDMI U EVROPI, ŠPANIJA PRVI PUT ZLATNA

(16.1.2024) – Vaterpolisti Srbije savladali su reprezentaciju Rumunije 18:7 i EP u Hrvatskoj završili na sedmom mestu. Na prošlom prvenstvu Evrope u istoj zemlji momci su završili na devetom mestu.

Srbija je prvi deo meča završila vođstvom od 5:1, da bi na poluvremenu bilo 8:3. Najlošija četvrtina u igri Srbije je bila treća, ali Rumuni to nisu uspeli da iskoriste pa je na kraju tog perioda bilo 12:4.

Dobra realizacija igrača više obeležila je poslednju deonica kada je Srbija brzo postigla dva gola. Do kraja meča je ta prednost bila dvocifrena – 18:7. Najefikasniji su bili Mandić i Lazić sa po četiri gola.

Naši nisu zadovoljni rezultatom, ali smo videli dosta dobrih stvari u igri Srbije. Svetsko prvenstvo u Dohi u februaru, kada se dele preostale četiri vize za Olimpijske igre, je trenutno glavni cilj. Čini se da je realno da Srbiju gledamo na olimpijskom turniru u Parizu.

Španija je novi evropski prvak pošto je u uzbudljivom finalu pobedila domaćina Hrvatsku sa 11:10.

Hrvatska je vodila 10:8, ali je poslednju čevrtinu izgubila sa 3:0. Junak Španaca je Alvaro Granados, inače vaterpolista Novog Beograda, koji je u poslednjem minutu fenomenalnim golom šraubom doneo pobedu svom timu, plasman na Olimpijske igre i prvo evropsko zlato za Španiju.

Bronzu je osvojila Italija koja je pobedila Mađarsku sa 12:7. U borbi za peto mesto Grčka – Crna Gora 15:10.

FOTO – SCREENSHOT/RTS

A.K.