VEĆ OSETNIJE VOĐSTVO FILADELFIJE I SAKRAMENTA

(18.4.2023) – Sakramento nastavlja sa sjajnim partijama. Kingsi su poveli sa 2:0 protiv aktuelnog šampiona Golden Stejta u prvom kolu Zapadne konferencije pošto su kao domaćini pobedili sa 114:106.

Najefikasniji u ekipi Sakramenta bili su Dearon Foks sa 24 poena uz devet asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte i Domantas Sabonis sa 24 poena i devet skokova i četiri asistencije.

U ekipi aktuelnog šampiona Stef Kari postigao je 28 poena uz šest asistencija, Endru Vigins 22 poena, a Klej Tompson 21 poen.

Zvezda večeri bio je Drejmond Grin, isti onaj koji je prošle godine grebao Jokića. Krilo Golden Stejt Voriorsa je izbačeno sa drugog meča sedam minuta pre krajajer je namerno zgazio na grudi centra rivala Domantasa Sabonisa.

Zatim je reagovao na negodovanje publike koje je tražilo isključenje, a Grin je mahao rukama, tražio od navijača da budu glasnije. Po završetku utakmice je rekao da je to bilo slučajno.

Filadelfija je povela sa 2:0 protiv Bruklina u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije pošto je noćas na svom terenu pobedila sa 96:84.

Najbolji kod domaćih bili su Tajris Maksi sa 33 poena, šest trojki iz 13 pokušaja, Džoel Embid pobedi je doprineo sa 20 poena, 19 skokova, sedam asistencija i tri blokade, a Tobajas Heris sa 20 poena i 12 skokova.

“Mnogi misle da volim da postižem poene. Mislim da to nije istina. Ja uživam da pobeđujem”, rekao je čini se ove godine već projektovani MVP Kamerunac Embid.

U ekipi iz Bruklina najefikasniji su bili Kameron Džonson sa 28 poena i Mikel Bridžis sa 21 poenom.