VUKOJEVIĆEVA I STEFANOVIĆ OSMI U TAKMIČENJU MIKS PAROVA U TROSTAVU

(28.6.2023) – Teodora Vukojević i Milutin Stefanović osvojili su osmo mesto u takmičenju miks parova u gađanju MK puškom iz trostava na streljačkom turniru na Evropskih igara u Vroclavu.

Njih dvoje su uspešno prebrodili prvu fazu kvalifikacija, ali potom nisu uspeli da stignu do borbe za medalje. Naš drugi miks Andrea Arsović/Milenko Sebić je zauzeo 17.mesto.

U prvoj fazi svaki član miksa gađa po 15 metaka svakim stavom. Tim Milutin Stefanović/Teodora Vukojević je skupio 880 krugova i kao šesti prošao u drugi deo kvalifikacija – među osam najboljih. Andrea Arsović i Milenko Sebić su ostvarili rezultat od 869 krugova, što je bilo dovoljno za 17. poziciju. Osmo mesto je vredelo 877 krugova.

Druga faza je kraća, sastoji se od 30 hitaca (po 10 svakim stavom). Teodora i Milutin su počeli na isti način kako su završili prvu fazu. Posle prvog, klečećeg stava nalazili su se na šestom mestu. Potom nisu uspeli da se približe vrhu. Relativno skroman učinak u poslednjem, stojećem stavu ih je spustio na osmu poziciju. Četvrto mesto i meč za bronzu su ostali osam krugova daleko.

Srpski strelci učešće na Evropskim igrama završavaju u četvrtak ekipnim nadmetanjima u trostavu.

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE