ZAVRŠEN JUBILARNI 20. GALEBOV TROFEJ BEOGRADA

(25.9.2023) – Galebov Trofej Beograda, jubilarni 20, održan je tokom vikenda u novobeogradskoj hali Ranko Žeravica. Konkurencija je bila daleko jača nego na uobičajenim turnirima G1 kategorije, u Srbiji je ostalo osam medalja u seniorskoj konkurenciji.

U subotu su se predstavili kadeti i juniori, a najuspešniji su bili domaći takmičari predvođeni organizatorima, tekvodistkinjama i tekvondistima TKD Galeb. Nedeljni program doneo je sjajne borbe seniorki i seniora u pokušaju da se dođe do medalja, ali i dragocenih bodova na olimpijskim rang listama.
Tri zlatne medalje osvojile su takmičarke iz Srbije, Vanja Stanković je još jednom blistala i posle zlata na Evropskom prvenstvu stigla ponovo do najsjajnijeg odličja, u kategoriji do 49 kilograma, pobedivši u finalu Nemicu Adibu.
U kategoriji do 57 Ela Marić osvojila je bronzano odličje, u kategoriji do 62 dve
tekvondistkinje iz Srbije našle su se na pobedničkom postolju, Nađa Tešić bila je prva, Nađi Savković pripalo je treće mesto.
Treće zlato, ukupno petu medalju u konkurenciji žena, osvojila je Aleksandra Perišić. Ona je u kategoriji do 67 kilograma u finalu bila bolja od Burgos Kastro iz Španije. Nadica Božanić nije nastupila zbog povrede.
Trojica muškaraca osvojila su bronzane medalje, Novak Stanić u kategoriji do 63 kilograma, Žarko Krajišnik do 68 i Stefan Takov u kategoriji do 80 kilograma.
U ukupnom poretku Srbija je najuspešnija sa tri zlatne medalje, po dve su otišle u Nemačku, Španiju i Egipat.
Galebov Trofej Beograda je, i ove godine, sjajno organizovan, pa je više od 750 učesnika i učesnica uživalo u sjajnim uslovima za borbu.

FOTO : GALEB