ZAVRŠENO GRADSKO ŠKOLSKO TAKMIČENJE U ODBOJCI

(3.11.2023) – Mesec oktobar obeležilo je uspešno završeno Gradsko prvenstvo u odbojci za školarce, koje je održano u dvorani Ranko Žeravica i Hali 11. April. Organizator takmičenja je Beogradska asocijacija za školski sport uz podršku Grada Beograda, a preko Sekretarijata za sport i omladinu. Koordinatori školskog sporta Goran Ivković, Vladimir Tica i Marko Vujadinović su prezadovoljni tokom takmičenja na kojem su učestvovali dečaci i devojčice podeljene u kategorije 5-6 razred, 7-8 razred i srednjoškolci. 

Poslednjeg dana usledila je dodela medalja za kategoriju osnovnih škola, uzrast peti i šesti razred. Medalje su delili nekadašnji odbojkaš i odbojkašica Bojan Janić i Maja Simanić, kao i poznati sportski novinar Miloš Bjelinić. Statue za MVP podelili su Slobodan Đurić, generalni sekretar BAŠS i Vaso Glibo, upravnik SC Novi Beograd.

– Ovo su prelepe stvari, vraćaju me u detinjstvo. Pamtim još turnire koje sam u odbojci igrao za školu i kako nam je bilo lepo, pogotovo kao i sada, kada istog dana igraju i dečaci i devojčice. Za razliku od današnjih klinaca, u naše vreme se malo znalo u javnosti o odbojci. Tada nije bila popularna i niti si mogao da je gledaš i pratiš u medijima. Sada je odbojka itekako popularnija, a kod devojčica mislim da čak dve trećine njih trenira odbojku – istakao je Bojan Janić, sada uspešni odbojkaški trener.
Plasman po kategorijama:
Učenici Srednje škole: 1. III beogradska gimnazija – Vračar, 2. Sportska gimnazija – Stari grad, 3. VI beogradska gimnazija – Zvezdara.
Učenice Srednje škole: 1. Gimnazija “Patrijarh Pavle” – Rakovica, 2. Sportska gimnazija – Stari grad, 3. Gimnazija Lazarevac.
Učenici 7-8. razreda OŠ: 1. Ivo Andrić – Rakovica, 2. Dule Karaklajić – Lazarevac, 3. Veljko Dugošević – Zvezdara.
Učenice 7-8. razreda OŠ: 1. Veselin Masleša – Voždovac, 2. Drinka Pavlović – Stari grad, 3. Sveti Sava – Mladenovac.
Učenici 5-6. razreda OŠ: 1. Ujedinjene nacije – Čukarica, 2. Aleksa Šantić – Grocka, 3. Dositej Obradović – Voždovac.
Učenice 5-6. OŠ: 1. Posavski partizani – Obrenovac, 2. Vladislav Petković Dis – Zvezdara, 3. Svetozar Marković – Vračar.
FOTO – BAŠS