UMOR, DEO PUBLIKE I GRIKSPOR NE MOGU NIŠTA ĐOKOVIĆU

(2.11.2023) – Teškom mukom, nikada teže u skorije vreme, Novan Đoković se plasirao u naredno kolo ATP turnir u Parizu. Na jedvite jade savladan je večeras raspoloženi Holanđanin Talon Grikspor. Slabo šta je išlo Đokoviću ove večeri u Bersiju, ali najveći pobeđuju i kada ne ide. U svakom slučaju, naš as je slavio sa 2:1 u setovima (4:6, 7:6, 6:4), posle 157 minuta igre.

Uvodni set nije nagoveštavao da će Đoković imati većih problema sa 23. igračem sa rang liste. Gem na svoj servis upotpunio je Novak brejkom za 2:0, a odmah potom osvaja još jedan gem na svoj servis. Do 4:2 sve je izgledalo dobro, a onda je Grikspor došao do brejka. Stao je naš maestro na jednoj problematičnoj lopti, zatražio “čelendž” koji nije prošao i od tog trenutka kreće preokret. Holanđanin se razigrao kao da je sam na terenu, osvojio vezana tri gema za 6:4 i poveo u meču.

Slabo šta je išlio od ruke Srbinu u drugom setu, mučio se sa servisom pa i dvostrukim greškama, te se na 4:4 bukvalno izvukao, spasivši brejk loptu. Stiglo se do 6:6 i taj- brejka, a tu je Đoković bio neumoljiv- poveo je sa 5:0 i lako stigao do 7:6 i izjednačenja.

S mnogo teškoća započeo je najbolji svetski teniser i odlučujući set. Na 1:1 imao je i brejk loptu, ali je Grikspor as servisom stigao do prednosti. Propušteno u trećem, Novak je nadoknadio u petom gemu. Na 30:30 osvaja dva vezana poena i vodi sa 3:2. I momak iz Harlema je počeo fizički da posustaje, lagano je izgubio gem za 4:2, a onda je Đoković imao i novu brejk loptu u sedmom gemu. Uspeo je Grikspor da smanji na 4:3, još jednom zahvaljujući dobrom prvom servisu. Na žalost, usledio je odmah i brejk za 4:4. Posle gubitka gema iznervirani Đoković je sarkastično aplaudirao publici, koja je razulreno zviždala našem asu.

Tim zvižducima Novak je dobio ono što je hteo- dodatni snagu, inat, nazovite to kako hoćete! Odmah je uzvratio brejk i to sa nulom Grikspora! Nastavila je publika prizemno i uličarski da dobacuje čak i tokom servisa, ali su time opet izvukli najbolje iz srpskog asa. Ponovo je dobio gem s nulom rivala za konačnih 6:4, uz muk dela publike koja i dalje može samo da ga mrzi…

Već u petak od 19:30 sledi meč četvrtfinala, osmog za redom u Parizu, a protivnik će biti bolji iz okršaja Danijela Altmajera i Holgera Runea.

Foto: ROLEX PARIS MASTERS