ŽENSKA REPREZENTACIJA SE ZAPUTILA U POLJSKU

(24.10.2023) – Ženska reprezentacija Srbija beleži sjajne rezultate u Ligi nacija, ostvarene su dve pobede, protiv Ukrajine i Grčke, a pred izabranicama selektora Dragiše Zečevića su nova dva ispita, oba protiv Poljske. Prvi meč je na programu 27. oktobra od 17:45 minuta u Poljskoj, drugi četiri dana kasnije u Staroj Pazovi. Nije tajna, pred ove važne duele selekcija se suočava sa mnogo kadrovskih problema. Кako ih prevazići, kako doći do četiri ili šest bodova iz dva duela sa veoma kvalitetnom reprezentacijom Poljske?

„Imamo problema, ali imamo i dobru atmosferu, ona je ključ svega. Mi verujemo da će do prvog meča zdravstveni bilten biti bolji, ali pred nama su dva meča i ja sam uveren da će devojke dati svoj maksimum. Nadam se da ćemo imati dobru uvertiru u Poljskoj pred drugi meč koji nas očekuje u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Uglavnom, devojke su spremen, obavili smo analizu rivala i očekujem povoljan rezultat u Poljskoj“ rekao je Dragiša Zečević.

Ko se sve nalazi pod znakom pitanja?

„Nekoliko devojaka nije sa nama ili imaju problema sa povredama, Aleksandra Lazerević, Oršoja Vajda, Ema Petrović, Anđela Кrstić, a čekamo vesti oko Milice Кostić, Sare Pavlović i Jelene Čanković. Nadamo se da će biti sve u redu sa njima, ali sve ostale devojke su spremne. Ponavljam, imamo dve utakmice u kojima vidimo šansu da se domognemo prvog mesta, što je bio naš cilj od prvog dana“

Ukoliko devojke pristupe maksimalno moguće duelu, nema sumnje da će rezultat biti pozitivan.

„Apsolutno. Za ovih jedanaest meseci koliko smo zajedno, napredujemo iz meča u meč. Devojke su svesne značaja ovih mečeva i verujem da će biti najbolje kada je najvažnije“ zaključio je Dragiša Zečević.

Srbija se trenutno nalazi na deobi prvog mesto sa šest bodova, isto koliko i Poljska, ali zbog bolje gol razlike naša reprezentacija je ispred Poljakinja. Treće i četvrto mesto zauzimaju Ukrajina i Grčka bez osvojenog boda.

FOTO: FSS