ŽENSKA REPREZENTACIJA SRBIJE STARTUJE U LIGI NACIJA

(22.9.2023) – Ženska “A” selekcija Srbije u petak od 15 časova započinje učešće u najmlađem takmičenju UEFA- Ligi nacija. Prvi protivnik će biti Ukrajina, koja igra na neutralnom terenu u Poljskoj, Gdanjsku.

Izabranice seletora Dragiše Zečevića za ovaj susret se spremaju u Gdanjsku, gde su odradile poslednji trening pred meč.

Svoja očekivanja o startu Lige nacija iznela je Sara Cetinja, golmanka reprezentacije Srbije i čuvar mreže milanskog Intera.

“Spremne smo za novi izazov u Ligi nacija. Takmičenje je javnosti poznato, jer muškarci igraju nekoliko godina. Spremno dočekujemo ovu utakmicu, kvalitetno smo odradili pripreme u Staroj Pazovi i ovde u Gdanjsku. Nadamo se dobrom startu. Upoznati smo sa kvalitetima Ukrajine, očekujemo jednu tvrdu, takmičarsku utakmicu. Imali su dosta promena u stručnom i igračkom kadru.”

Selektor Dragiša Zečević poručuje da su devojke spremne za predstojeće izazove u Ligi nacija.

“Ono što je najvažnije jeste da su devojke zdrave. Protivnika smo dobro izanalizirali, nedoumice su otklonjene. Znamo da su promenili trenera i sistem igre, ali smo spremni na sve. Borbena su i čvrsta ekipa, ali generalno je najbitnije da primenimo naše principe u igri i da devojke na terenu prepoznaju sve stvari na koje smo im ukazivali tokom pripreme ove utakmice. Očekujemo dobru igru kao i do sada, idemo na pobedu.”

FOTO: FSS