ŽETVA MEDALJA ZA SRPSKI BOKS NA PRVENSTVU BALKANA

(04.10.2023.) –

Srpski boks zasijao je punim sjajem na EUBC Balkanskom prvenstvu za muškarce i žene za elitne muške i ženske starosne kategorije, koje je održano u bugarskoj Albeni. Tri zlata srpskih bokserki, jedno najsjajnije odličje kod muškaraca i jedna muška bronza je bilans naših selekcija na šampionatu Balkana čime je tim Srbije u ukupnom skoru zauzeo treću poziciju, iza domaćina Bugarske i Ukrajine, kojoj je EUBC ove godine dozvolio da se takmiči na ovom prvenstu. Selekcija Srbije učestvovala je sa sedam boksera i osvojila četiri zlatne medalje, dok je Ukrajina učestvovala sa 24 boksera i imala takođe bilans od četiri zlata.

 Prvo zlato za Srbiju iskovao je srpski reprezentativac Jovan Nikolić u kategoriji do 75 kg dominantom i ubedljivom pobedom nad Bugarinom Vilijamom Čolovim. Usledilo je zlato je Milene Matović u kategoriji do 66 kg koja je u finalu salvadala Grkinju Mavrometi Paraskevi, o čemu smo već pisali prethodnih dana.

Treće zlato za Srbiju i treći put intoniranje srpske himne u nastavku takmičenja izborila je Nina Radovanović (do 50 kg) koja se za zlato borila protiv Bugarske Vaneline Poptoleve. Četvrto zlato, ukupno treće za srpske dame, upisala je Anđela Branković (kategorija do 57 kg), salvadavši Rumunku Nikoletu Banciu.

Bronzu i ujedno prvu medalju na ovom šampionatu za našu zemlju osvojio je Stefan Camović u kategoriji do 60 kg, pobedom nad Ukrajincem Maksimom Ziharovim od 4:1. Na žalost, naš bokser zaustavljen je na putu ka finalu od Rumuna Julijana Barneskua.

 “Boksovao sam punim srcem, sa visokim stepenom samopouzdanja i sa dubokim uverenjem da ću Srbiji doneti zlato sa Balkanskog šampionata. Srećan sam i ponosan, ispunio sam jedan od ciljeva, nakon osvajanja Beogradskog pobednika, sada sam uzeo i Balkansko zlato, sledeći cilj kome ću sav da se predam i radim na njemu je osvajanje medalje na šampionatu Evrope u Beogradu 2024”– istakao je zlatni reprezentativac Srbije Jovan Nikolić.

Foto: BSS