ZLATNA MEDALJA ZA MIRONČIKOVA U BUDVI

(15.10.2023) – Mladi i potvrđeni bokserski as Srbije, Vladimir Mirončikov, osvajač bronze na Prvenstvu sveta 2021. u Beogradu, iskovao je novo zlato za Srbiju.

Na premijernom EUBC Elite Evro kupu koje se održavalo od 8. do 15. oktobra u Budvi i okupilo predstavnike 30 zemalja sveta, selekcija Srbije osvojila je tri odličja. Pored zlata Mirončikova, našoj zemlji dve bronze osvojili su Almir Memić i Vladan Babić.

Selekciju Srbiju na Evro kupa u Budvi predstavljali su: Vahid Abasov 67 kg, Almir Memić 75 kg, Vladimir Mirončikov 80 kg, Vladan Babic +92 kg, Pavel Fedorov 63,5 kg, predvođeni trenerom Bolatom Nijazimebtovim i selektorom Milanom Piperskim.

Srpski reprezentativac u kategoriji do 80 kg Vladimir Mirončikov na startu takmičenja savladao je Grka Mihaila Camalidisa, za plasman u polufinale borio se protiv Italijana Salvatorea Kavaralja, u polufinalu eliminisao je predstavnika Crne Gore Petra Marčića, dok je u samom finalu deklasirao Slovaka Andreja Semeza.

Finalni mečevi održani 14. oktobra na Trgu ispred Starog grada u Budvi. Mirončikov je nakon ubedljive pobede i osvajanja zlata u srcu turističke metropole Crne Gore zapevao srpsku himnu na pobedničkom postolju.

“Srbija je u mom srcu i na svakom takmičenju svim snagama i maksimalnom motivacijom borim se za medalju. Ovaj put bio sam na visini zadatka i takmičenje završio na pobedničkom postolju što me posebno raduje jer sam mogao da pevam himnu “Bože pravde”. Idemo dalje, naredno takmičenje je “Zlatna rukavica” u Čačku gde takođe imam najviše moguće ambicije” – rekao je nakon trijumfa u Budvi srpski reprezentativac Vladimir Mirončikov.  

Nagradni fond za boksere prvog Evropskog kupa u boksu za seniore iznosio je čak 455.000 evra. Bronzana medalja iznosila je 5000 evra, srebro 10000 i zlato 15000 evra. Novčane nagrade su najveće do sada od svih evropskih takmičenja što je i rezultiralo visokim odzivom reprezentacija i najkvalitetnijih boksera u svim kategorijama u Evropi.

FOTO – BSS