ZLATO ZA ZORANU ARUNOVIĆ

(25.1.2024) – Ni drugi dan čuvenog turnira „H end N kup“ u Minhenu nije
protekao bez medalje za srpske reprezentativce.

Zorana Arunović je danas osvojila zlato vazdušnim pištoljem, svoju drugu medalju na ovogodišnjem minhenskom turniru, jer u sredu je stigla do bronze.

Uz Arunovićevu u finala drugog dana su se plasirale još dve srpske takmičarke, obe vazdušnom puškom. Aleksandra Havran je zauzela peto, a Ivana Anđušić Maksimović osmo mesto.

Finale takmičenja dama pištoljem nije bilo mnogo interesantno, bar što se trke za zlato tiče. „Krivac“ za to je bila Zorana Arunović. Od početka je bila na čelu, držala visok nivo rezultata i nije dozvoljavala rivalkama da joj se približe. Na kraju, na drugom mestu, sa skoro tri kruga zaostatka, bila je još jedna legenda svetskog streljaštva, Olena Kostevič (Ukrajina). Treće mesto pripalo je iskusnoj Sonji Franke (Španija).

Aleksandra Havran je drugi dan za redom u Minhenu gađala u finalu i ponovo završila na petom mestu, kao i u sredu. Naša reprezentativka, još uvek juniorka, je vrlo dobro počela finale i jedno vreme držala drugo mesto. Međutim, nijanse su odlučivale, pa je bilo promena u plasmanu. Posle 18. hica, kada ispada petoplasirana, Havranova i Estera Herceg (Hrvatska)
su delile četvrto i peto mesto, pa je raspucavanje odlučivalo ko nastavlja finale. Havranova je dodatnim hicem pogodila 10,6 krugova, samo 0,2 manje od Hrvatice i završila takmičenje. Ivana Anđušić Maksimović je lošije startovala, pa nije uspela da uhvati korak za ostalim finalistkinjama.

Havranova je u kvaalifikacijama zauzela šesto mesto, a Ivana Anđušić Maksimović je dalje prošla kao osma. I preostale dve srpske predstavnice su bile blizu finala. Andrea Arsović je, sa 0,7 krugova zaostatka za Ivanom zauzela 12.poziciju, dok je Sanja Vukašinović bila 15.

Damir Mikec, koji je u sredu osvojio zlato pištoljem u muškoj konkurenciji, drugog dana nije stigao do finala. Zauzeo je 11.mesto. U završnici kvalifikacija je izgubio ritam i najviše zbog loše poslednje serije ostao bez plasmana među osam najboljih.

Najbolji plasman od srpskih seniora puškom ostvario je Marko Ivanović, koji je osvojio 15.mesto.

FOTO: SSS