ZVEZDA DODELILA PLAKETU VELJKU RAŽNATOVIĆU

(8.5.2024) – Sportsko društvo i Bokserski klub Crvena zvezda organizovali su svečanost povodom izuzetnih rezultata crveno-belih boksera na Evropskom prvenstvu, koje je održano od 18. do 28. aprila 2024. godine u Beogradu, na kojem su srpski takmičari osvojili 11 medalja u ženskoj i 9 medalja u muškoj konkurenciji.

Zvezdini bokseri Veljko Ražnatović (do 86 kg), Vahid Abasov (do 67 kg) i Sadam Magomedov (do 92 kg) popeli su se na pobedničko postolje i okitili se bronzanim odličjima.

Specijalnu plaketu „Naš šampion“, koju Sportsko društvo Crvena zvezda tradicionalno uručuje crveno-belim sportistima, koji ostvare vrhunske rezultate na najznačajnijim svetskim i evropskim takmičenjima, Zvezdan Terzić, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda, uručio je Veljku Ražnatoviću.

– Organizovali smo ovu skromnu svečanost da odamo priznanje Bokserskom klubu Crvena zvezda, pre svega za sve rezultate koje su ostvarili u prethodnom periodu i jedno veliko priznanje i ogromna zahvalnost Veljku Ražnatoviću koji je na evropskoj sceni promovisao i Republiku Srbije i naš Bokserski klub, a samim tim i Sportsko društvo Crvena zvezda. Osvojio je bronzanu medalju, popeo se na postolje i posle mnogo decenija Crvena zvezda može da se podiči da ima velike boksere, uz napomenu da su bokseri Crvene zvezde 2022. godine osvojili regionalno takmičenje. Velike zasluge pripadaju čoveku koji je preporodio Bokserski klub, to je Vladan Miketić koji je ujedno i potpredsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda. Veljko, hvala ti još jednom u ime svih Zvezdaša – rekao je Zvezdan Terzić, predsednik UO SD Crvena zvezda.

Veljko Ražnatović veruje da će Zvezdini bokseri doneti još medalja sa predstojećih takmičenja.

– Pre svega bih želeo da se zahvalim gospodinu Zvezdanu Terziću, Vladanu Miketiću i svima iz Sportskog društva i Bokserskog kluba Crvena zvezda na ovom prelepom prijemu. Velika mi je čast da primim plaketu „Naš šampion“ i obećavam da ćemo nastaviti u istom ritmu, ako ne i u još jačem. Predstavljaćemo Zvezdu i na Svetskom prvenstvu, na državnom prvenstvu i ostalim takmičenjima koja budu održana do kraja godine i nadam se da ćemo doneti još odličja našem sportskom društvu, srpskom gigantu, jer kada boksuješ za Crvenu zvezdu, boksuješ i za Srbiju – poručio je Veljko Ražnatović.

FOTO: SD CRVENA ZVEZDA