ZVEZDA OSLABLJENA PRED VEČERAŠNJI DUEL SA PARTIZANOM

(26.10.2023) – Crvena zvezda Meridianbet u prvi košarkaški večiti derbi ulazi bez kapitena Branka Lazića Nemanje Nedovića, potvrdio je trener Janis Sferopulos na treningu uoči meča.

“Obojica će propustiti derbi. Ne znamo kada će se vratiti na teren u ovom trenutku. Ovo je situacija koju ćemo pratiti iz dana u dan, uz nadzor klupskih doktori” poručio je Sferopulos.

Podsetimo, Nedović je zadobio povredu zadnje lože na utakmici sa Virtusom u Bolonji, a Lazić je u finišu susreta sa FMP-om u Železniku dobio nezgodan udarac, naprslo mu je rebro i očekuje ga period mirovanja.

Sferopulos je najavio i razgovor sa Bjelicom, koji ne igra pošto je navodno povređen, a izgleda da je bio u svađi sa bivšim trenerom Ivanovićem.

Navijači Crvene zvezde Meridianbet neće biti u Areni na prvom ovosezonskom evroligaškom derbiju. Iako je bio najavljeno da će gostujuće pristalice biti u dvorani, Delije su donele odluku da ne dođu na utakmicu sa Partizanom.

-Od strane naše uprave naišli smo na ogromno razumevanje i volju da se razmeni po 2.000 karata za gostujuće navijače (u procentima to je 10% kapaciteta Arene). Takođe, navijači Partizana su bili saglasni sa ovim, ali su izrazili sumnju da li njihova uprava želi da prihvati ovakvu ponudu. Pitali su i dobili odgovor da može 1.000 karata da se razmeni, a mi smo shvatili to kao onu izreku “svaki početak je težak” i prihvatili usmeno ovu ponudu. Međutim, dva dana pred derbi saopšteno nam je da možemo da dobijemo samo 300 karata. Da uprava Partizana ne može više da izdvoji jer navodno imaju sezonske karte. Naša odluka je da ne prihvatimo 300 karata (nepuna 2% od kapaciteta Arene) jer smatramo da derbi tako ne treba da izgleda niti da mi sa 300 ljudi u hali koja prima 20.000 navijača, možemo da imamo ikakav udeo u ovom derbiju!

Ostaje žal što nećemo biti tu da pružimo podršku našim igračima u mnogo bitnoj utakmici. Izgleda da se ispostavilo ponovo tačnim da se čovek drži za reč, a limar za šasiju”, stoji u saopštenju navijačke grupe Delije.

FOTO – KK CRVENA ZVEZDA