SRPSKO – BUGARSKI DUEL U FINALU PARIZA

(4.11.2023) – Novak Đoković i Andrej Rubljov odigrali su odličan meč u polufinalu završnog Mastersa u Parizu. Uživala je pariska publika u tročasovnom nadigravanju dva svetska asa u kome je opet iskustvo i kvalitet prevagnulo na stranu šampiona – posle preokreta 2:1, po setovima 5:7, 7:6, 7:5.

Oba igrača počela su meč sa izgubljenim gemom na svoj servis. Novak je posle velike borbe prepustio brejk rivalu na startu, u osmom gemu je spasio tri brejk lopte, ali je u 12. poklekao i Rus je poveo u setovima.

U drugom setu Novak je imao nekoliko brejk lopti u petom gemu, ali ih nije iskoristio. U nastavku nijedan ni drugi nisu prepuštali gemove na svoj servis, što je duel odvelo u taj brejk. Srbin nije grešio na svoj servis, a uspeo je da osvoji dva mini brejka (7:3) na servis Rubljova i izjednači u setovima.

U odlučujućem periodu igre bilo je primetno da je Novak mnogo sigurniji, nije dao priliku rivalu da dođe do brejka, pa je Đoković u završnici došao do gema na servis rivala za 7:5 i pobedu posle tačno tri sata igre.

Novak će u finalu Pariza igrati sa Grigorom Dimitrovim. Bugarin je u drugom polufinalu pobedio Cicipasa sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7, 7:6. Meč se igra u nedelju od 15.00.

FOTO – SCREENSHOT