DODELJENA PRIZNANJIMA NAJBOLJIM SPORTSKIM NOVINARIMA U 2023. GODINI

(25.2.2024) – U izboru Udruženja sportskih novinara Srbije dodeljenje su nagrade najboljima za 2023. godinu.

Nagrada za životno delo otišla je u ruke direktora produkcijske kuće “Sportnetworkns” Radovana Maksimovića i dugogodišnjeg fotoreportera “Sporta” Dušana Babovića.

Nagrada za životno delo posthumno je dodeljena Arseniju Šoškiću, dugogodišnjem novinaru Novosti koji je prerano preminuo u 54. godini.

Autor izdavačkog poduhvata godine je Kristina Tomić sa Arenasporta za serijal “Oni vole Srbiju”, a u pisanom novinarstvu nagrađen je Aleksandar Miletić za knjigu “Dušan Ivković – Moj krst, moja priča, nezavršena biografija”. Novinarka godine je Nina Kolundžija sa TV Prva, priznanje za najboljeg kamermana je otišlo u ruke Jovana Jovanovića (Sportnetworkns), a godinu za nama su obeležile i fotografije Dragane Stjepanović.

Tandem najboljih mladih novinara u 2023. čine Elena Deleva iz “Sportskog žurnala” i Uroš Samardžić sa Arenasporta. Ekskluzivu godine doneo je Ivan Džodić sa “Mocartsporta”, dok je njegov kolega Aleksandar Joksić zaslužio priznanje “Zlatno pero” za najboljeg novinara u pisanim medijima. Zlatni mikrofon je otišao u ruke Darka Plavšića, komentatora Sport kluba, dok je dopisnik godine u izboru USNS Miljan Minić sa “Mocartsporta”.

Nagrada za ekskluzivni TV prilog nije dodeljena, s obzirom na to da je najjači utisak ostavio radio prilog Miloša Panića sa Radio Beograda, dok je za najbolju TV priču izabrana “Kako smo zavoleli basket” autora Vladimira Pajića.

Proglašeni su i najbolji sportista, odnosno sportistkinja u 2023. Očekivano, nagrade su otišle u ruke najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića i najbolje srpske atletičarke Ivane Španović.

FOTO – PRIVATNA ARHIVA