BRAZIL POBEDIO ŠVAJCARSKU I POMOGAO SRBIJI UOČI POSLEDNJEG KOLA U GRUPI

Čekali smo, čekali i na kraju – dočekali! Podrhtavala je Srbija više od 80 minuta, a na kraju je slavila. Baš kao i Brazil koji je uspeo nekako da slavi protiv Švajcarske – 1:0!

Jasno je bilo od starta utakmice da je Brazil kvalitetniji tim. I to smo gledali svih 90 minuta na ovoj utakmici. Štaviše, po svemu prikazanom na dosadašnjem Svetskom prvenstvu, izvesno je da je Brazil zaista i prvi favorit za osvajanje “boginje”. Ili barem u najužem mogućem krugu.

Hteli su Titeovi fudbaleri već večeras da reše pitanje plasmana u nokaut fazu i maltene od prvog minuta su krenuli sa takvim opredeljenjem.

Kao i Srbija i Švajcarska je danas imala ogromnih problema sa brzim ofanzivnim igračima Brazila. Pre svega Vinisijusom juniorom i Rišarlisonom.

Prvi je u 27. minutu već napravio gotovo idealnu poziciju na levoj strani. Dobio je centaršut Rišarlisona, ali se loše namestio i Zomer mu je skinuo zicer. Prosto je neverovatno kako je uspeo as Real Madrida da promaši u toj situaciji… Mogao je već tada Brazil do prednosti.

Nije “Selesao” stvorio ozbiljnije šanse u prvom delu igre, ali su njegovi igrači kao ospice napadali gol Švajcarske. Tražili su i najmanju pukotinu u odbrani “sajdžija”.

Pronašli su je u 65. minutu. Tada je Rišarlison sjajno našao Vinisijusa na levom boku, ovaj je protrčao kao brzi voz i u situaciji jedan na jedan matirao Jana Zomera.

Poradovao se u tom trenutku čitav Brazil. Pa i čitava Srbija kojoj je odgovarao takav ishod. Međutim, umešao se VAR i poništio gol zbog ofsajda u začetku akcije.

Splasla je euforija na tribinama stadiona “974”. Približavali smo se polako remiju koji ne bi bio dobar za Srbiju, a onda… Onda se ukazao fantastični Kazemiro. Vezista Mančester junajteda je dobio loptu i opalio pravu raketu za tako važan gol u 83. minutu utakmice!

Na kraju ne samo da taj rezultat odgovara Brazilu, koji je obezbedio plasman dalje, već i Srbiji kojoj sada treba pobeda nad Švajcarskom u poslednjem kolu. Uz uslov da Kamerun ne pobedi “Selesao”.

Čekamo petak i konačan rasplet u grupi gde su i “Orlovi”…

IZVOR/FOTO: MERIDIANBETSPORT