Basketaši se pripremaju za Olimpijske igre

Reprezentacija Srbije u “Basketu 3×3” je jedna od najboljih na svetu u tom sportu, ako ne i najbolja. O tome svedoče i pređašnji rezultati. Naime, Srbija je višestruki svetski i evropski šampion. S obzirom da je “basket 3×3” uključen u program Olimpijskih igara, koje se održavaju ove godine u Tokiju, to će biti idealna prilika da naši reprezentativci, osvajanjem zlatne medalje, uđu u istoriju Olimpijskih igara i objedine sve moguće titule, kao prvi kojima je to pošlo za rukom.

Kako bi se naši “basketaši” što bolje pripremili za predstojeće takmičenje, kapiten naše reprezentacije i zvanično najbolji “basketaš” sveta, Dušan Domović Bulut, došao je na odličnu ideju. Na Bulutovu inicijativu će biti organizovan reprezentativni turnir u Novom Sadu, koji će trajati 10. i 11. aprila. Pored reprezentacije Srbije, učestvovaće i Slovenija, Rusija, Austrija, Turska, Holandija, Hrvatska, Češka, Belgija, Nemačka, Litvanija i Katar.

Dušan Domović Bulut ovako obrazlaže svoju inicijativu:

” Osim kao igrač, na ovom turniru sam i u ulozi domaćina za 11 selekcija koje smo ugostili zahvaljujući velikoj podršci Grada Novog Sada i pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koji su pokrovitelji turnira. Ideja za organizaciju turnira je bila pre svega da se okupimo i kao tim polako počnemo da se pripremamo za ono najvažnije što nam predstoji, a to je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bez obzira u kom sastavu budemo igrali na ovom turniru, mislim da imamo najkvalitetniji tim. Kao i do sada, igraćemo sa velikom željom da osvojimo prvo mesto. Ali, naš prioritet biće da se što bolje uigramo, da malo osetimo protivnike, pa će shodno tome rezultat biti u drugom planu. Svaka reprezentacija će za turnir moći da prijavi po pet igrača. Time je omogućeno da se sastavi menjanju od utakmice do utakmice, kako bi se sve selekcije uigravale, ali i na neki način igrači malo rasteretili i zaštitili od povreda. Svaka reprezentacija odigraće četiri ili pet utakmica u dva dana, što će biti idealna prilika za sve timove da vide gde su u ovom trenutku kada je forma u pitanju.

Zaista sam mnogo trenirao u prethodnom periodu. Prilagodio sam se novonastaloj realnosti uzrokovanoj pandemijom virusa COVID-19 i posvetio sam se individualnim treninzima. Radio sam svakodnevno na fizičkoj kondiciji, individualnoj tehnici i taktici. Verujte mi, motiva je bilo na pretek, jer sam sve to posmatrao kao ulaganje u ono što bi trebalo da bude vrhunac karijere, a to je svakako učešće na Olimpijskim igrama i osvajanje zlatne medalje na najvećoj svetskoj smotri sporta u Japanu.”