Kuzmanović odabrao Srbiju

Mladi i izuzetno talentovani fudbaler Monaka, Dejan Kuzmanović, odabrao je da igra za reprezentaciju Srbije. Dejan ima samo 17 godina, rođen je u Lionu u Francuskoj, od oca Srbina i majke Albanke. Iako je ima ponude da zaigra i za mlađe selekcije Francuske i Albanije, on se ipak odlučio za našu reprezentaciju. O razlozima za takvu odluku, Kuzmanović je govorio za zvanični sajt “AS MONACO”.

” I baba i deda su mi Srbi, a otac je rođen u Francuskoj, kao i ja. Odrastao sam sa roditeljima iz različitih kultura i zemalja. U krvi sam ipak Srbin, iako sam odrastao kao Francuz. Ponosan sam na svoje korene i bila bi mi čast da nastupam za Srbiju.”

Ono što uliva nadu u bolju budućnost srpskog fudbala je i informacija koju je izneo direktor mlađih selekcija FSS-a, Nikola Lazetić. On se u intervjuu datom “Arena sport” kanalu, prvo zahvalio Kuzmanoviću na donetoj odluci, a potom nastavio sa lepim vestima:

” Veliki gest jednog divnog deteta i budućeg šampiona. Takođe veliko hvala i fudbalskom klubu Monako koji je dozvolio da u periodu koji UEFA ne prepoznaje kao zvanični, dozvoli svom talentovanom igraču da ipak dođe i konačno debituje za Srbiju.

Videćete uskoro još dosta talentovanih mladih igrača koji su rođeni u inostranstvu, igraju u velikim evropskim klubovima , ali “umiru” od želje da igraju za njihovu Srbiju, bez obzira što su im druge države i njihove fudbalske akademije dale potpunu afirmaciju.”