ERNAN BARKOS I DALJE TRESE MREŽE

(4.10.2023) – Veliki broj stranaca prošao je kroz Crvenu zvezdu u poslednjih petnaest godina, a podjednako dobro se pamte dobri i loši transferi.

Večina se dobro seća sada već vremešnog Argentinca Ernana Barkosa (39), koji je nosio dres Crvene zvezde u sezoni 2007/08, kada je bio na pozajmici iz argentinskog Rasinga. Na 16 utakmica u crveno-belom dresu postigao je samo dva gola, zbog čega je među navijačima dobio i nadimak Varkos. Ernan se jednostavno nije snašao u toj polusezoni, delovao je sporo i asinhrono i taman kada je počeo da pruža kakve takve partije vraćen je u Argentinu.

Međutim, nakon epizode u Beogradu njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom.

Postizao je redovno golove za ekvadorski LDU KitoPalemeirasGremio, zbog čega je 2012. godine pozvan u reprezentaciju Argentine za koju je odigrao četiri meča po vođstvom Alehandra Sabelje.

Posle toga imao je izlete u Kinu, Sporting iz Lisabona, Kruzeiro, a od 2021. godine je u Alijansi, za koju je do sada odigrao 104 meča i postigao 43 gola. Ove sezone je 14 puta pogađao mrežu rivala, uz to je zabeležio i šest asistencija.

Tridesetdevetogodišnji napadač doprineo je sa dva gola pobedi njegove Alijanse protiv Binasionala sa 2:1 u 17. kolu peruanske lige.

Argentinac se u strelce upisao u 42. i 74. minutu, dok je Heferson Kaseres u 81. minutu postigao utešni pogodak za domaćina.

-Veoma sam uzbuđen zbog svega kroz šta smo prošli. Imali smo mnogo prepreka, bili smo dugo bez pobede. Cela ekipa je fokusirana na borbu za titulu. I dalje smo u igri, zasluženo smo dobili, odigrali smo odličnu utakmicu – rekao je Ernan Barkos.

Posle 16. kola Universitario Deportes i Melgar imaju 35, a Sporting Kristal i Aliansa Lima po 33 boda.

FOTO – SCREENSHOT