FOKINA PREDAO MEČ, ĐOKOVIĆ U OSMINI FINALA SINSINATIJA

(17.8.2023) – Novak Đoković prošao je u treće kolo Mastersa u Sinsinatiju nakon što mu je Alehandro Davidovič Fokina predao meč zbog povrede leđa. Pri predaji rezultat je bio 6:4 za srpskog tenisera.

Đokoviću je ovo prva pobeda u Americi posle dve godine, pošto zbog zabrane ulaska u zemlju prouzrokovane obaveznom vakcinacijom nije igrao na tlu SAD još od poraza u finalu US opena 2021. od Danila Medvedeva.

Srpski teniser je ujedno poboljšao međusobni skor sa Davidovičem Fokinom na 4-1.

U trećem kolu Sinsinatija, Đoković će u četvrtak igrati protiv Gaela Monfisa, kojeg je savladao u svih 18 okršaja do sada. Monfis je prethodno eliminisao Kamerona Norija i Aleksa de Minora.

Meč je počeo relativno mirno za obojicu, ali je već u trećem gemu Davidovič Fokina imao dve vezane brejk lopte. Međutim, odigrao je dosta loše, pa je Novak sa četiri poena u nizu ponovo poveo.

Igralo se rutinski na servisu na obe strane terena sve do osmog gema, kada je Novak uspeo da napravi brejk sa nulom.

U tim trenucima bilo je jasno da je Španac daleko od svojih 100% i da ima problem sa povredom, odnosno sa leđima, a u jednom trenutku mu je i ukazan medicinski tajm-aut van terena.

I pored toga, Davidovič Fokina je nekako uspeo da vrati brejk i ostane u prvom setu, ali samo na još jedan gem, pošto je Đoković novim brejkom poveo sa 1-0.

Posle samo nekoliko poena u prvom gemu drugog seta Fokina je vidno iznerviran morao da preda.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: TENISKI SAVEZ SRBIJE