JAGODINA ŠAMPION SRBIJE U RUKOMETU

(23.5.2023) – Rukometašice Jagodine osvojile su titulu šampiona Srbije. Tim koji sa klupe predvodi Dragan Markov je sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa bio bolji od ekipe Železničara, koja je branila trofej. 

Posle trijumfa u hali ,,JASSA” (28:27), Jagodina je večeras u Inđiji ostvarila i drugu pobedu, ovoga puta rezultatom 22:18 (12:8).

Gošće su vođstvom 5:0 već na startu utakmice pokazale da su došle po šampionski pehar. Osvajačice Superkupa i Kupa Srbije prednost su održavale sve do sredine drugog poluvremena, kada su se izabranice Vlade Šimičića rezultatski vratile u meč i izjednačile – 17:17.

Nisu igračice Železničara bile dovoljno skoncentrisane u samoj završnici. Iskoristivši dve izgubljene lopte protivnica, Jagodinke su ponovo povele, a Petra Hlođik je na svoj konto dodala još dve odbrane (ukupno 18) i omogućila saigračicama da iz brzih kontri pogađaju za konačnih 22:18. 

Za igračicu utakmice proglašena je Aneta Adžić, kapiten Jagodine, koja je predvodila svoj tim sa osam pogodaka. U dresu Železničara izdvojile su se Nataša Lovrić i Milica Ignjatović sa po pet golova. 

Po završetku utakmice usledila je svečana dodela medalja i trofeja. 

FOTO: ARKUS MEDIA TEAM

Gospođa Svetlana Obućina, delegat večerašnje utakmice, uručila je medalje igračicama i članovima stručnog štaba Železničara, a potom Jovani Vasiljković, golmanu i kapitenu kluba iz Inđije, dodelila plaketu za najkorisniju igračicu ARKUS lige za sezonu 2022/23. 

FOTO: ARKUS MEDIA TEAM

Novim šampionkama Srbije medalje je uručio gospodin Dušan Živković, v. d. direktora ARKUS lige. Ujedno, gospodin Živković je Aneti Adžić, kapitenu Jagodine, dodelio pehar ARKUS lige, koji ostaje u trajnom vlasništvu kluba. 

Prelazni pehar, namenjen šampionu države u rukometu, Aneti Adžić uručio je gospodin Svetozar Stanković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

IZVOR/FOTO: ARKUS MEDIA TEAM