JOVAN NIKOLIĆ DONEO JOŠ JEDNO ZLATO, UZ DVA SREBRA ZA SRBIJU!

(28.4.2024) – Mladi srpski bokser Jovan Nikolić osvojio je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 71 kg, bio bolji od Gruzijca Eškerhana Madijeva 4:1. Nikolić je nakon preokreta u trećoj rundi doneo prvo zlato muškom timu Srbije na šampionatu.

Najmlađi srpski finalista ovog prvenstva 20-godišnji Rastko Simić je u kategoriji do 80kg snage odmerio sa predstavnikom Hrvatske, Gabrijelom Veočićem. Od samog početka Rastko je krenuo silovito i taj tempo držao do kraja, verovao u sebe, bio hrabar i maksimalno motivisan kao i u svim prethodnim borbama koje je prikazao u legendarnoj hali, bivšem “Pioniru”, ali je pobedu izborio Veočić.

“Dogurao sam do finala, nažalost sprečen sam od strane Hrvatskog boksera da uzmem zlato, ali presrećan sam. Hvala publici koja me bodrila, a pogotovo mojim Lozničanima koji su tu od samog početka. Trebaće mi par dana da se slegnu svi utisci” – rekao je nakon meča Simić.

U poslednjoj borbi večeri u magični četverougao ušli su superteškaši. Srpski reprezentativac u kateogriji +92 kg, Dušan Veletić, rukavice je ukrstio sa kolegom iz Španije, Ajuba Gadfe Drisi El Aisauijem. Naš as je doživeo nokaut u drugoj rundi i osvojio naslov vicešampiona.

Zavese su se spustile na najspetakularnije Prvenstvo Evrope za seniorke i seniore u boksu ikada – Beograd 2024, koje je prvi put imalo i novčane nagrade takmičarima koje je obezbedila Međunarodna boks federacija. Prvi put su zajedno na seniorskom šampionatu “Starog kontinenta” zajedno učestvovale žene i muškarci. Srbija je osvojila rekordan broj medalja, neverovatnih 20, od toga kod žena tri zlata, jedno srebro i sedam bronzi, a kod muškaraca jedno zlato, dva srebra i šest bronzi.

FOTO: BSS