KARAĐORĐE PREKO VOJVODINE U POLUFINALU PLEJ-OFA

(31.3.2024) – Posle samo dve utakmice poznati su svi polufinalisti muškog odbojkaškog plej-ofa.

Odbojkaši Radničkog uspešno su prošli prvu prepreku u borbi za titulu. U dve utakmice četvrtfinala bili su bolji od ekipe Mladog Radnika, oba puta sa po 3:0.

U revanšu u Požarevcu domaća ekipa bolje je ušla u utakmicu i do polovine prvog seta imala je vođstvo od četiri poena, ipak Radnički dolazi do svoje igre i završava set u svoju korist rezultatom 25:20. Drugi set igrao se poen za poen sve do rezultata 16:15, a onda na servis liniju staje David Krastev koji sa sedam ubitačnih servisa dovodi ekipu Radničkog do osvajanja seta – 25:18. Treći i ujedno poslednji set ovog četvrtfinala ekipa Radničkog osvojila je pre svega odličnim servisom, ali i igrom u odbrani, 25:22.

Odbojkaška sezona u Subotici je završena porazom Spartaka sa 3:1.

Partizan su do prvog osvojenog seta vodili Mrdak i Petrović. Bolje su igrali domaći u drugom setu, bili su hrabriji na servisu, u blok. Muke im je ponovo Petrović, a greške su ih koštale drugog izgubljenog seta.

Tumbao je Jovanović postavu u trećem setu, Jungić je ušao u igru, Mašulović je prešao na mesto korektora i sa dva snažna napada najavio da Golubovi imaju još šta da pokažu. Tako je i bilo, Golubovi su smanjili zaostatak. Bilo je još drame u Hali sportova, Mašulović je vodio tim do 21:23, ali Tadić je doneo tri meč lopte, a Marinović iz druge okončao meč za ukupnih 2:0 u pobedama za Partizan.

Odbojkaši Karađorđa i drugi put su pobedili Vojvodinu, sada u Novom Sadu sa 3:2 (24:26, 19:25, 25:21, 25:19, 15:13).

Vojvodina je od starta pokušavala da nametne svoj ritam, skoro do samog kraja prvog seta imala je prednost i od četiri poena. Usledio je preokret i izjednačenje ekipe iz Topole, ali je onda Vojvodina uspela da sa dva vezana poena uzme prvi set na razliku – 26:24. Početak drugog starta najavio je žestoku borbu koju su domaći pretvorili u krajnju prednost 25:19 i već ubedljivih 2:0.

Nepovoljni rezultat na semaforu nije poremetio Karađorđe. Uspeli su odbojkaši da na gostujućem terenu naprave preokret i slave u naredna dva seta – 25:21 i 25:19, te smo u Novom Sadu svedočili taj-brejku. Energija sa kojom je Karađorđe ušao u peti, odlučujući set donela je prednost gostima, koja je serijom od 3:0 iznosila 6:3. Nisu se predavali Vojvođani do samog kraja, ali je Karađorđe uspeo da slomi otpor i sa 15:13 ode u polufinale Superlige Srbije.

U poslednjem četvrtfinalu Crvena zvezda je rutinski savladala Takovo u Gornjem Milanovcu sa 3:0, po setovima 25:18, 25:23 i 25:16.

FOTO – SPD RADNIČKI