KRENULA IZVINJENJA ZBOG POTCENJIVANJA JOKIĆA

(12.5.2023) – Nikola Jokić je medijska zvezda broj 1 u NBA dešavanjima. Izdvajamo njegov komentar o pobedi nad Feniksom i neke od komentara pokajnika koji su ga potcenili.

-Igraj svoju igru i veruj svojoj igri, ne dozvoli da te bilo šta uznemirava. Neverovatno je biti deo ovog putovanja i ove ekipe tako da očekujem da postignemo nešto lepo – rekao je srpski centar i otkrio šta će raditi nakon utakmice.

Verovatno ću gledati mog prijatelja koji učestvuje u trkama konja u Italiji, biću uz porodicu, nadam se da će biti sunčano i da ću moći da budem napolju na bazenu. Opustiću se – zaključio je Jokić.

-Oduvek sam ga poštovao i znao da je sjajan igrač. Denver je usput odlična ekipa, imaju dubinu, mnogo igrača koji igraju dobro, imaju kontinuitet, dugo su zajedno… Koliko godina je Majk Meloun tamo?! Šesto godina?! To je  prednost. Znaš da treniraš, znaš igrače, poznaješ tim, imaš sistem. Ne, nisam iznenađen njihovom igrom, a Jokić je jedan od najboljih svih vremena. Otići će u istoriju kao jedan od najboljih centara svih vremena – poručio je posle poraza zvezda Feniksa Kevin Durent.

Za vreme glasanja o MVP NBA lige pažnju je privukao i jedan novinar koji je Jokića izostavio sa svog spiska. Iako se nije znalo o kome je reč, posle komentara Čarlsa Barklija da je ta osoba potpuni idiot koji nema pojma, pomenuti se sam javio.   

Mark Džekson, nekadašnji član Golden Stejta i Denvera, sada je svestan koliko je pogrešio.

-Jedna stvar koja mi je važna u životu je da kada pogrešim, da to i priznam. Nisam čovek koji radi stvari zbog klikova ili da bi se o tome pričalo. Napravio sam grešku, videli ste to svi. Kako sam to uradio? Videli ste da sam stavio samo jednog centra, dva krila i dva beka, nisam razmišljao uopšte. Izvinjavam se Denveru, izvinjavam se Jokiću, koji nije samo kandidat za MVP titulu, već i čovek koji je trebalo da se nađe u mom izboru. Jedan od najboljih igrača u istoriji i jedan od 10 najboljih centara ikada. Pogrešio sam – rekao je Džekson.

Još jedan bivši prosečni košarkaš, koji sada radi kao komentator, Kendrik Perkins pričao je više puta o tome da je Jokić bio dvostruki MVP zbog svoje boje kože i ove sezone vodio je maltene otvorenu kampanju podrške za Džoela Embida koji je na kraju i dobio MVP nagradu.

-Bio sam u zabludi kada sam pričao o Jokiću i Nagetsima, ali legitimno su pokazali da su najbolji. Samo tako nastavite – poručio je Perkins.

Po sistemu toplo-hladno se ponašaju komentatori u SAD, što znači da će kod prvog neuspeha Denvera opet krenuti prozivke i kritika na račun Jokića. Šou biznis je to.

FOTO – TWITTER / DENVER NUGGETS