MIJATOVIĆ MEĐU NAJMLAĐIM DEBITANTIMA U EVROPI

Crvena zvezda ulaže velike resurse u razvoj mladih talenata, a potvrda toga jeste i novi biser prvog tima – Jovan Mijatović, koji iz meča u meč pokazuje zašto se sa svega 17 godina našao u odabranom društvu.

Nema sumnje da će Jovan Mijatović večno pamtiti utakmicu protiv Ferencvaroša u Budimpešti, kada je zabeležio prve minute u dresu prvog tima. Ušao je tada talentovani napadač u igru u 81. minutu, a malo je nedostajalo da debi u dresu voljenog kluba kruniše pogotkom. 

Njegov debi na međunarodnoj sceni ima još veću važnost kada se uzme u obzir podatak da je Mijatović sa punih 17 godina, tri meseca i dva dana postao peti najmlađi fudbaler kluba koji je zaigrao u evropskim takmičenjima. Tako je prestigao fudbalske velilčine kao što su Mitar Mrkela, Perica Ognjenović, Zoran Filipović, Boško Đurovski… 

Ipak, popularni Bekam se našao u vrhu i po još jednom parametru. Kada je reč o ligama „petice“, Ligi šampiona i Ligi Evrope, Mijatović je postao osmi najmlađi fudbaler koji se našao na terenu ove sezone. Tako je prestigao mladu nadu minhenskog Bajerna – Matijasa Tela, kao i bisera Hofenhajma – Toma Bišofa.  

Pokazao je Mijatović partijama u Ligi šampiona za mlade da je veliki talenat, a da Crvena zvezda ne mora da brine za svoju budućnost potvrdio je i na utakmici protiv Kolubare, kada je zabeležio asistenciju i na terenu proveo svih 90 minuta, kao jedan od istaknutijih aktera meča. 

IZVOR I FOTO – FK CRVENA ZVEZDA