ODBOJKAŠIMA VOJVODINE SUPERKUP!

(12.10.2023) – Odbojkaši Vojvodine iz Novog Sada pobednici su Superkupa Srbije za 2023. godinu. Vojvodina je večeras, u Hali sportova u Kruševcu, u utakmici XIII Superkupa Srbije savladala Partizan Efbet sa 3:1, po setovima 25:20, 25:23, 21:25 i 25:19, posle 118 minuta igre.

Mladi odbojkaši iz Novog Sada zasluženo su osvojili prvi trofej u sezoni, peti u Super kupu Srbije, pošto su tokom čitavog meča bili bolji od aktuelnog prvaka i pobednika Kupa Srbije. Krenulo je dobro po Novosađane, ali se Partizan nije predavao, pa su “crno- beli” uspeli da smanje na 2:1 u setovima. Ipak, izabranici trenera Marka Narančića vratili su kontrolu igre u svoj ruke u četvrtom setu i na kraju zasluženo slavili.

Đula Mešter, predsednik OSS, predao je Žarku Kisiću, kapitenu Vojvodine, trofej namenjen pobedniku Superkupa Srbije za 2023. godinu.

Petar Bogunović, predsednik OSV i potpredsednik OSS, i Danilo Mrđa, direktor takmičenja OSS, uručili su zlatne medalje odbojkašima Vojvodine.

Ivan Knežević, generalni sekretar OSS,  predao je Miliji Mrdaku, kapitenu Partizan Efbeta, plaketu namenjenu finalisti Super kupa Srbije.

Gordan Vilimanović, predsednik Međuokružnog odbojkaškog saveza Raško – Rasinskog okruga, i Zoran Pavličević, delegat Skupštine OSS, uručili su srebrne medalje odbojkašima Partizan Efbeta.

U konkurenciji odbojkaša odigrano je 13 mečeva u istoriji Super kupa Srbije. Crvena zvezda i Vojvodina iz Novog Sada su osvojili po pet trofeja, Novi Pazar dva, a Partizan Efbet jedan trofej.