PREDSEDNIK SRBIJE VUČIĆ POSETIO ATLETIČARE U BUDIMPEŠTI

(20.8.2023) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Budimpešti sa srpskim atletičarima koji predstavljaju Srbiju na Svetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti i rukovodstvom Srpskog atletskog saveza i zahvalio im se što brane boje naše zemlje.

Tokom razgovora sa atletičarima, Vučić je rekao da su Mađari napravili prelep novi stadion za atletiku i da bi voleo da smo i mi to uradili.

– Ja sam video ovaj stadion što su napravili, stvarno je lep. Prelepo je kako su uradili. Važno je da pokušamo i mi. Gledam da sad to napravimo, da smo mi to uradili, plakao bih od sreće – rekao je Vučić.
– Problem je u održavanju ovoga što smo uradili. Moramo da nađemo neka rešenja za budućnost. Tražimo najmodernije svetske kompanije da nam pomognu da vodimo stadione koje smo napravili, jer ne dolazi u obzir da to ostavimo na upravljanje lokalnim samoupravama. To bi bila katastrofa. Imamo problem i sa održavanjem tribina – rekao je Vučić.

U razgovoru sa atletičarima, pored predsednika Vučića, bio je i ministar sporta Zoran Gajić, ministar finansija Sinaša Mali, predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović, direktor SAS-a Slobodan Branković, dok su od sportista bili Ivana Vuleta, Armin Sinančević, Asmir Kolašinac, Milica Gardašević, Elzan Bibić…

Direktor Srpskog atletskog saveza se zahvalio na dosadašnjoj podršci predsednika Vučića i naglasio koliko je važno da pored ulaganja u kandidate za medalje u Parizu podržimo novu generaciju koja bi na sledećim Olimpijskim igrama bila u borbi za još više medalja. Takođe, toj generaciji treba da omogućimo da se u svojoj državi takmiče na Evropskom šampionatu za seniore 2028. godine na novom nacionalnom
atletskom stadionu kakav je ovde u Budimpešti.

FOTO – SAS