PRVO I DRUGO MESTO ZA BORKOVIĆA U POU

Sjajan vikend za Dušana Borkovića u Francuskoj.

U subotu je pobedio na prvoj trci na uličnoj stazi Po u Francuskoj tokom drugog trkačkog vikenda TCR svetskog rangiranja, koji srpski as vozi po kalendaru TCR Evrope. Borković je na prvim kvalifikacijama imao najbrže vreme, dok je na drugim imao drugo najbrže vreme, osiguravši sebi start iz prvog reda sa druge pozicije u prvoj trci.

U nedelju je startovao sa osme pozicije i maestralnom vožnjom osvojio drugo mesto.

Borkovićeva ubedljiva pobeda u prvoj trci i drugo mesto u drugoj trci donelo mu je ukupno 82 nova poena. Posle ovog vikenda Borković zauzima treću poziciju u ukupnom plasmanu TCR Evrope iza prvoplasiranog T. Koronela i drugoplasiranog J. Filipija. Rezultati TCR svetskog rangiranja biće poznati u sredu u ponoć zbog sabiranja svih rezultata preko 1000 vozača u preko 30 TCR šampionata širom sveta.

„Presrećan sam što sam doneo pobedu i drugo mesto svojoj zemlji! Neverovatan je osećaj stajati na pobedničkom postolju pored ovako velike konkurencije najboljih svetskih vozača. S obzirom na to da sam prvi put vozio na ovoj izuzetno izazovnoj uličnoj stazi, nisam se nadao ovako dobrom rezultatu ali moj tim i ja smo dali sve od
sebe i postigli ovaj neverovatan uspeh.

Automobilizam je veoma složen, tehnički sport i nikada ne znate kako će auto odreagovati na stazi. Postoji milion
nepredvidivih detalja o kojima treba da se vodi računa, ali ovoga puta je zaista sve bilo savršeno i mojoj maloj Srbiji sam doneo velike dva rezultata i to u velikoj Francuskoj, što mi posebno znači“, rekao je pobednik, Dušan Borković.

„Prvu trku sam krenuo sa druge pozicije i brzo izbio na prvo mesto koje sam uspeo da sačuvam do kraja trke uz ogromne pritiske sjajnog Pavelsa. Drugu trku sam krenuo sa ciljem da osvojim bilo koje poene i da sačuvam auto kako bih napredovao u generalnom plasmanu.

Na samom startu sam imao situaciju u kojoj je Pavels pokušao da me ugura u zid, međutim nisam mu popuštao i izvukao sam se iz tog duela ispred njega. U narednim krugovima sam uspeo taktički da obiđem dvojicu nakon čega je usledio duel sa J. Filipijem za drugo mesto. Ukazala mi se šansa i rizikovao sam, srećom se isplatilo i izborio sam se za drugu poziciju.

Moj pobednički duh mi nije dao mira i ostatak trke sam bio prvoplasiranom T. Koronelu za petama. U nekoliko navrata sam napao za prvu poziciju, međutim brzina audija na pravcima mi nije to dozvolila“, izjavio je Borković nakon druge trke.

I ovoga puta srpski as se zahvalio najvernijim pratiocima, svojoj porodici, Srbiji i partnerima na nepresušnoj podršci. Posebnu zahvalnicu uputio je NIS Petrol Timu, Timu Borković i Target Competition timu bez kojih, prema rečima našeg šampiona, njegov uspeh ne bi bio moguć.

Našeg asa očekuje sledeća trka na legendarnoj stazi Spa Francorchamps u Belgiji 26-28. maja. Prenos trka uživo će biti na kanalima RTS-a.

FOTO – NEWMEDIATEAM