Stojković zadovoljan posle remija sa Jamajkom

Fudbalska reprezentacija Srbije se nalazi u Japanu u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se održava sledeće godine u Kataru. Danas su naši reprezentativci odigrali prvu utakmicu od dve u “zemlji izlazećeg sunca”. Protivnik je bila Jamajka, a rezultat je bio nerešen, 1:1 (poluvreme 1:0 za Jamajku). Gol “prvenac” za našu reprezentaciju postigao je štoper Strahinja Pavlović u 61. minutu, dok je vodeći gol za Jamajku dao Andre Grej u 29. minutu utakmice.

Naš selektor, Dragan Stojković, bio je zadovoljan kako smo odigrali utakmicu, posebno drugo poluvreme. On je, neposredno po završetku meča, za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije izjavio sledeće:

” Upravo im je drugo poluvreme pokazalo da fudbal ume da bude veoma kreativan i da zadovolji sve, kako njih koji ga igraju, tako i nas na klupi i ljude koji prate utakmicu na televiziji. Moram još jednom da pomenem faktore koji nam nisu išli u prilog, pre svega dalek i naporan put, kao i vremensku razliku u Japanu. Momci još uvek imaju problema sa spavanjem i ovo što su danas odigrali ja im zaista čestitam. To se pre svega odnosi na dešavanja u drugom poluvremenu. Napravili smo u pauzi četiri izmene, promenili sistem i to je dalo rezultat. Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu. Utakmica je bila jako zahtevna u fizičkom smislu. Protivnik je bio izuzetno spreman i bukvalno se na svaku loptu išlo sa dosta faulova, što je nama stvaralo probleme. Nemam razloga da budem nezadovoljan, tim pre što je u našem timu bilo puno debitanata, ako se ne varam čak šest-sedam u startnoj postavi.

Strahinja (Pavlović) je ušao u drugom poluvremenu i videlo se da je uneo svežinu. Čini mi se da igra sa puno samopouzdanja, što je jako važno za mladog igrača. Zaslužuje pohvale za gol koji je postigao. I to desnom nogom, što je bilo iznenađenje za sve nas, a pretpostavljam i za njega samog. Sa druge strane, ne sme da pravi neke greške koje su jednostavno nedozvoljene. A to je da gubi loptu bez ikakve potrebe i da daje protivniku prostor, pa onda moramo da trčimo po ovakvom vremenu. Da, to sam zaboravio… pored svih ovih problema koje sam nabrojao, danas je bilo dosta sparno i jako teško vreme za trčanje.”