UTICAJ VIRUSA COVID – 19 NA DEČIJI I OMLADINSKI SPORT – Miodrag Fišer – FK Sinđelić

Na temu uticaja pandemije virusa Covid – 19 na dečiji i omladinski sport, razgovaramo sa gospodinom Miodragom Fišerom, direktorom omladinske škole FK SINĐELIĆ i bivšim direktorom omladinskih škola OFK BEOGRAD i FK VOŽDOVAC.

Iako svoje treninge i aktivnosti, za razliku od mnogih, obavljate na otvorenom, sigurno se, i pored toga, susrećete sa određenim ograničenjima i problemima uzrokovanim pandemijom korona virusa. Recite nam nešto o tome.

Sigurno je da mnoga ograničenja postoje ali ključ rešenja istih je u dobroj organizaciji. Naravno, i mi, kao i svi klubovi u svetu, pridržavamo se svih propisanih i sugerisanih mera. Ni jedno dete na stadion ne može da dođe bez maske, konstantno se meri temperatura, ispred svake svlačionice postoje sredstva za dezinfekciju i svaka prostorija se uredno dezinfikuje pre i nakon upotrebe. Preduzeli smo sve da, ni jedno dete niti roditelja, ne dovedemo u neizvesnu situaciju. Ponavljam, kako bismo što efikasnije prebrodili sve teškoće, neophodno je da se dobro organizujemo, što mi i radimo. Mi, kao klub, smo obezbedili četiri svlačionice samo za dečije kategorije. Time smo, rizik od zaražavanja, smanjili na minimum.

Projekat “Uticaj virusa Covid – 19 na dečiji i omladinski sport” sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Rebublike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.